İstanbul Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

İstanbul Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Çevreci ve ekonomik olması açısından fosil yakıtlı araçları tarihe karıştıracak bir yenilikle otomotiv sektörüne adım atan elektrikli araçlar, dünya ile birlikte Türkiye’de de Şarj İstasyonu kullanımı hızla yayılan otomobiller arasındadır. Standartların dışında, akaryakıt yerine elektrik enerjisi ile hareket eden bu araçlar, yakıt ihtiyaçlarını eşarj sistemlerinden karşılamaktadır. Türkiye ile birlikte araç şarjı kurulumunu yaygınlaştırmak için hem özel kuruluşlar hem de devlet destek programları vasıtası ile istasyon kurulumları hızla yaygınlaştırılmaya başlamıştır.

En çok elektrikli araçların İstanbul, İzmir, Ankara gibi mega kentlerde bulunması, şarj istasyonlarının kurulumunun bu lokasyonlarda kurulumunu yoğunlaştırmıştır. Akaryakıt istasyonları, otopark ve galeriler, alışveriş merkezleri, sağlık ve eğitim kurumları ile bireysel yaşam alanlarına öncelik olarak istasyonların kurulumu gerçekleştirilmiş, AC üniteler ve DC istasyonlar olarak iki modda hizmet vermeye başlamıştır.

7 kW ile 450 kW arasında değişen şarj performansları ile AC ve DC akımlı şarj istasyonları, şebekeden gelen alternatif elektrik akımını dönüştürme kabiliyetlerine göre gruba ayrılmıştır.  AC alternatif akımlı üniteler ev tipi kullanım için tasarlanmış olup, oto servis ve galeri ile küçük çaplı işletmelerde kullanılmaktadır. Şebekeden gelen alternatif elektrik akımını, doğru akıma çevirmek için araç üzerinde bulunan bir dönüştürücü vasıtası ile bataryaya enerji aktaran bu modlar, bu sebeple yavaş şarj etme özelliği göstermektedir.

Bünyesinde bulunan dönüştürücü vasıtası ile araç bataryasına direk doğru akım iletmesi bakımından hızlı şarj özelliği gösteren DC akımlı şarj istasyonları, kamuya açık alanlarda, toplu ve ticari kullanım amaçlı tercih edilmektedir. %100 yerli üretim şarj istasyonlarımız ile ASPOWER olarak bizlerde sektöre katkıda bulunmak için şarj istasyonu, keşif, proje ve kurulum hizmetleri gerçekleştiriyoruz.

50 kW ile 450 kW arasında değişen geniş istasyon seçeneklerimiz, opsiyonel akıllı şarj sistemleri sayesinde, uzaktan online takip avantajı sağlamaktadır. Son teknoloji donanımla, her marka ve model araca uyum sağlayacak tasarıma sahip istasyonlarımız, dilenen miktarda enerji dolumu yapabilme avantajı sağlamaktadır.

Solar sisteme adapte edilebilen yapıları ile alternatif enerjiyle beslenerek, daha ekonomik enerji kullanım kabiliyeti gösterebilen sistemlerimiz, aynı anda çift aracı şarj etme özelliği ile de işlevseldir. İnovatif yapıları ile de ticari amaçlı kullanılan istasyonlarda temassız ödeme ve enerji transfer takip avantajı sağladığı gibi 450 kW kadar çıkabilen yüksek hızlı şarj kapasiteleri ile de ağır vasıtalarda dahi en iyi performansı gösterebilmektedir.

 Araç şarj istasyonu kurulumu için dilenen lokasyona, istenen sayıda istasyon tedariği sağlayan firmamız, hizmet noktasının alt yapısına uygun seçenekler sunmaktadır. Uygun fiyat ve ödeme avantajlarımız ile de işletmelere en uygun çözümler ASPOWER güvencesinde.

Hızlı Şarj İstasyonları

Yeni nesil elektrikli araçların, yeni nesil yakıt tipi olan eşarj sistemleri, çevreci ve ekonomik yakıt avantajları ile global olarak  istasyonlar hızla yayılmaya başlamıştır. Kendi evinin konforunda aracının yakıtını doldurma kolaylığı sağladığı gibi, fosil yakıt gibi doğaya zarar verme yada tükenme riski gütmeden, yakıt ihtiyacının karşılıyor olması da elektrikli araçların ekstra tercih sebebi olma ve şarj istasyonlarının kurulumunu zorunlu kılmaktadır.

Şebekeden gelen elektrik enerjisini hareket enerjisine çevirerek hareket eden bu otomobiller, bünyesinde bulunan bataryalara depoladığı elektrik enerjisini yakıt olarak kullanmaktadır. Elektrikli araçların yurt genelinde, konforlu kullanımını sağlamak için yaygınlaştırılması gereken şarj istasyonları için devlet, işletmelere hibe desteği sağladığı gibi özel sektör de uygun maliyet ve kurulum fırsatları ile sektörü desteklemektedir.

Şimdilik yoğun olarak metropol kentlerde bulunan şarj istasyonları, bu destekler sayesinde kısa sürede yurdun dört bir yanında konumlanmaya başlayacaktır. Araçların, yakıt ihtiyacı kaygısı gütmeden, tüm lokasyonlarda rahatlıkla seyahat edebilmesi için özellikle yoğun lokasyonlara kurulumuna eğilen yüksek şarj istasyonları, her ağırlıktaki vasıtayı rahatlıkla şarj edecek performansa sahiptir.

AC üniteler ve DC  istasyonları olarak iki farklı seçeneği bulunan eşarj sistemleri, hem bireysel yakıt ihtiyaçlarını karşılamak, hem de ticari amaçlı kullanılabilmektedir.

Akaryakıt istasyonları, oto galeri, oto servis, otoyol dinlenme tesisleri gibi 7/24 hizmet veren lokasyonlara kurulan DC istasyonlar, hızlı şarj özellikleri dolayısı ile ticari kullanım amaçlı tercih edilmektedir.  DC istasyonlarının kurulumu ve işletmesi için de lisans sahibi olmak gerekmektedir. Firmaların, EPDK başvurusu ile alacakları lisans sonucu ancak istasyonların işletmesini ticari olarak yapabilecek, yönetmelikte yer alan kurallar dahilinde hizmet verebilecektir.

Bünyesinde bulunun dönüştürücüler vasıtası ile şebekeden gelen alternatif akımı doğru akıma çevirerek, araç bataryasına direk enerji depolama kolaylığı sağladığı için avantajlı olan şarj istasyonları, yenilenebilir enerji kaynaklarına adapte edilebilen yapıları ile de kısa sürede maliyetini amorte edecek ve kazanç sağlayacak alt yapıya sahiptir. 50 kW ile 450 kW’a kadar alternatifleri bulunan, her marka ve model araca uyum sağlayacak soket tipine sahip olan bu istasyonlar, inovatif tasarımları ile de uzaktan yakıt takip kolaylığı sağlamaktadır.

Aynı anda iki farklı aracı şarj edebilecek çift şarj kablosu girişi, ekstra müdahale gerektirmeyen, opsiyonel tak- şarj et kolaylığı ile araç yakıt tedariğinin en kolay ve konforlu yolu olan DC istasyonlar, AsPower kalite ve güvencesi ile şimdi yeni lokasyonlarında. Gerilim ve akım kontrollü otomatik şarj sistemlerimiz, DSP kontrolü ve elektronik korumalar, yüksek verim ve güvenlik kalitesi ile muadillerinin arasında en iyisi. ASPOWER ; akıllı şebeke ve enerji depolama sistemi ile uyumlu yapısı ve yenilenebilir enerji sistemlerine entegre özellikleri ile ayrıcalıklıdır.