Şarj Noktası Kurulumu

Şarj Noktası Kurulumu

Global olarak yaygınlaşmaya başlayan elektrikli araç kullanımı, şarj noktası kurulumu gerek ekonomik gerekse çevreci yakıt tipine sahip olması açısından ilk tercihler arasında yer almaya başlamıştır. Sisteminde bulunan bataryalara depolanan elektrik enerjisinin, hareket enerjisine çevrilmesi ile hareket eden bu araçlar, kullanıma bağlı olarak zamanla tükenen enerjinin yeniden depolanması için şarj istasyonlarından yardım almaktadır.

AC portatif yavaş şarj özellikli ünite ve DC kamuya açık alanda kullanılan hızlı şarj özellikli istasyonlar olarak iki gruba ayrılan şarj sistemleri, her marka ve model araç tipine uyum sağlayacak performans ve soket tipine sahiptir.

Şebekeden gelen alternatif akımlı elektrik enerjisini, araçta bulunan DC akıma dönüştüren bir sistem vasıtası ile çalışan AC üniteler, aracın dönüştürücü gücüne bağlı olarak daha yavaş şarj işlemi performansı gösterebilmektedir. Bu sebeple acil durumların söz konusu olmadığı bireysel yaşam alanları ve otoparklarda AC şarj tercih edilmektedir.

DC akımlı istasyonlar ise şebekeden gelen akımı direk olarak doğru akıma çevirerek enerji çıkışı sağladığı için hızlı şarj özelliği sağlamaktadır. Çift yönlü şarj imkanı ve farklı kW enerji çıkışlarına sahip alternatifleri ile yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen üniteler arasında yer alan DC istasyonlar, alternatif enerji kaynaklarına adapte edilebilen yapıları ile de en çok şarj noktası söz konusu olan üniteler arasında yer almaktadır.

Elektrikli araç şarj noktası, istasyonların tedariği ile birlikte, bir elektrik firması işbirliği ile yürütülmesi gereken bir hizmettir. Şebeke yada solar sistem enerjisinden elde edilen akım ile enerji yakıtı depolayan istasyonlar, dilenen zamanda, istenilen miktarda batarya dolumu yapabilme ve temassız ödeme alabilme teknolojisine sahiptir.

Bu istasyonların yurt geneline yaygınlaştırılarak, elektrikli araç kullanıcılarının mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlı sektöre girmek isteyen yatırımcılar için oluşturulan hibe destek paketi ile 1560 noktada şarj  hedeflenmektedir. AsPower enerji olarak, bireysel, kamu ve ticari kullanıma uygun geliştirdiğimiz yerli üretim şarj istasyonlarımız, her marka ve model araç tipine uyum sağlamaktadır.

50 kW ile 450 kW arasında değişen DC şarj istasyon çeşitlerimiz, son teknoloji tasarım, yüksek hızlı şarj ve eş zamanlı güç paylaşım imkanları ile kamu ve ticari amaçlı kullanım için en uygun ürün grubumuz arasında yer almaktadır.

Temassız ödeme yapma sistemi, dilenen miktarda enerji çıkışı ve solar ve sistem alternatif enerji kaynaklarına adapte edilebilen inovatif yapısı ile sektörün beklentisini karşılamaya aday istasyonlarımız, ASPOWER güvencesi ve kalitesindedir. Satış öncesi ve sonrası servis desteğimiz, şarj, kaliteli ve kesintisiz hizmet anlayışımız ve verimliliği yüksek ürün tasarımlarımız ile sektörün beklentisini karşılama, güç kaynaklarında olduğu gibi elektrikli araç şarj istasyonlarında da markamızı yurt içi ve yurt dışına taşımaya gayret ediyoruz.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulum Maliyeti

Araç şarj istasyonları kurulum maliyeti Elektrikli araçların yakıt ihtiyacını karşılamak için geliştiren yeni nesil şarj istasyonları, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni bir sektörün doğuşuna önderlik etmiştir. Bireysel kullanım için oldukça düşük maliyetle kurulabilen şarj üniteleri, ticari amaçlı kullanım söz konusu olduğunda ‘lisans almak ve farklı lokasyonlara istasyon kurmak’ gibi bazı kriterin zorunluluğu dşünülse de ASPOWER bunu kolaylaştırır.

İstasyonların yaygınlaştırılması amaçlı gündeme gelen hibe desteğinden yararlanabilen firmalar maddi açıdan avantaj kazanırken, destek dışında kalan işletmeler kurulum maliyetlerini düşürme arayışlarına girmeye başlamıştır. Alternatif akımlı AC ve doğru akımlı DC olarak çeşitlere ayrılan ve araç bataryasına enerji transferi yapan bu ünitelerin elektrikli araç şarj istasyonunun durumu bu iki yakıt tipine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

7kW ile 22 kW aralığında değişen performansları ile AC şarj modları küçük işletmeler için ticari amaçlı kullanılsa da daha çok ev tipi şarj üniteleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Mini tasarımları ve yavaş şarj özellikleri ile DC istasyonlara nazaran daha ekonomik olan bu sistemler, bireysel kullanım tercihlerinde her bütçeye hitap edecek fiyat alternatiflerine sahiptir.

50 kW ile 450 kW arasında değişen enerji performansları ile yüksek hızlı şarj imkanı sağlayan DC şarj istasyonları, kamusal alanlara kurulumu yapılan, ticari ve kamu kullanımı amaçlı tercih edilen, teknolojik donanımlı sistemlerdir.

Çift yönlü şarj imkanı, yüksek hızda şarj dolumu, temassız ödeme ve solar sistem enerjiye adapte yapıları ile oldukça avantajlı olan bu sistemler elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti ile ilk yatırım maliyeti yüksek gibi gözükse de bu özellikleri sayesinde kısa sürede maliyetini amorte edecek potansiyele sahiptir. İstasyon sayısı, ünite tipi, lokasyon, işçilik, döviz kurundaki dalgalanmalar elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti üzerinde değişkenlik gösteren etkenler arasında yer almaktadır.

Akaryakıt istasyonları, alışveriş merkezleri, otopark, oto galeri, sağlık ve eğitim kurumları ile bireysel kullanım amaçlı daha pek çok lokasyona kurulumu rahatlıkla yapılabilen bu sistemler, şebeke elektriği yada alternatif enerji kaynakları ile beslenmektedir.

Proje, ekipman ve mühendislik desteğini yürüttüğümüz, %100 yerli üretim ASPOWER DC istasyonlarımız, uygun fiyatlı keşif ve kurulum avantajları ile sektörde. Her marka ve model araca uyum sağlayacak altyapıya sahip istasyonlarımız, son teknoloji sistemle donatılmış, çoklu kullanıma uygun, yüksek hızlı enerji transferi sağlayan eşarjlardır.

50 kW- 90 kW- 100 kW- 120 kW- 150 kW- 200 kW- 205 kW- 350 kW- 450 kW tip DC akım istasyonlarımız, en uygun kurulum maliyeti ve satış sonrası servis desteği ile bireysel ve ticari amaçlı kullanım için satışta. Ekstra müdahale gerektirmeyen tak- şarj et kolaylığı ile her vasıta tipinde güvenle kullanılacak istasyonlarımız, yüksek hızlı şarj imkanı, eş zamanlı, iki araç şarj olanağı ve temassız ödemeye uyumlu opsiyonel tasarımı ile ASPOWER kalite ve güvencesinde hizmetinizde.