Elektrikli Şarj İstasyonu Kurulum Maliyeti

Elektrikli Şarj İstasyonu Kurulum Maliyeti

Küresel iklim değişikliklerinin başında gelen hava kirliliğinin önüne geçmek, daha ekonomik ve alternatif yakıt seçenekleri ile çalışan araçlar icat etmek, tükenebilir fosil yakıtların maliyetinden kurtulabilmek için sektöre kazandırılan elektrikli araçlar, global çapta talep görmeye başlamış, ülkemizdede öncelikle metropol kentlerde kullanılmaya başlanmıştır.

Elektrikli araçların yakıt ihtiyacı, elektrik enerjisinden karşılanmaktadır. Araçlar için özel olarak tasarlanmış Şarj Ünitesi vasıtası ile doldurulan araç bataryaları, aracın bütün aksamlarını harekete geçirecek enerji ihtiyacını karşıladığı gibi, uzun süre, güvenle trafikte kalmasına da imkan tanımaktadır.

Elektrikli araçların yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte ortaya çıkan Hızlı Şarj İstasyonu ihtiyacını karşılamak için de işletmeler harekete geçmiş, ancak EPDK tarafından lisans yetkisi olan işletmelerin bu istasyonları kurabilme kuralı getirilmiştir.

AC ve DC hızlı şarj istasyonları olarak iki gruba ayrılan Elektrikli Şarj İstasyonu bu bağlamda şekillenmekte, lisans yetkisi alan işletmeler 6 ay içerisinde %5 ‘i otoyollarda olmak kaydı ile 50 istasyon kurma şartı getirilmektedir.

Elektrikli Şarj  tutarını etkileyen bir başka faktör de istasyon sayısı ve soket girişleri dir. Her araca uyumlu soketler ve araçların yoğun olarak bulunduğu lokasyonlara kurulacak istasyonlar mağduriyetleri gidermeye yardımcı olduğu gibi, işletmelerinde beklediği kar verimini almaya katkıda bulunacaktır.

Otomobillerin düşük maliyetle yakıtını karşılamaya yardımcı elektrikli şarj istasyonları, yenilenebilir enerji sistemlerine entegre özellikleri ile de güneş ve rüzgar enerjisinden elde edilecek elektriğin kullanılabilmesine zemin hazırlayan yüksek performanslı kapasiteleri ile  Kurulum Maliyeti tutarını kısa sürede amorte ederek, kendi enerjisini kullanma ve tasarruf etme avantajını da bünyesinde barındırmaktadır. Güneş panelleri vasıtası ile depolanan enerji ihtiyaç duyulması durumunda kullanılarak hem kaynak elektrik enerjisinden tasarruf etme hem de düşük maliyetle yüksek performanslı hizmet verme fırsatı doğurmaktadır.

Kurulum tedarikçi firmalar ile yapılacak birebir anlaşma ile net olarak belirlemekle birlikte, şarj istasyonu tipi, modeli, kw performansı ve sayısı doğrultusunda şekillenmektedir.

Şarj İstasyonu Fiyatları

Şarj İstasyonu Fiyatları nelerdir? Otomobil sektörüne hızlı bir giriş yapan ve kısa sürede oldukça fazla talep toplayan elektrikli araçlar, çevreci, ekonomik, düşük yakıtla yüksek performans gösteren özellikleri ile trafikte görülmeye başlanmıştır. Fosil, içten yanmalı yakıtlar yerine, elektrik enerjisi ile hareket eden bu araçların elektrik yakıt ihtiyacı Şarj desteği ile karşılanmaktadır. Şimdilik ülkemizde sadece metropol kentlerde kullanılmasının sebebi de yetersiz istasyon mevcudiyetidir.

Yurt geneline bu istasyonların kurulumunun yaygınlaştırılması, özellikle otoyol ve akaryakıt istasyonlarında bulundurulması amaçlanarak hazırlanan taslakta, lisans sahibi işletmelerin İstasyonunu kurup, işletebilme yetkisi kazanırken, tedarikçi elektrik şirketleri iş birliğinde bu hizmetin devamlılığının esas olduğu belirtilmiştir.

AC ve DC olarak iki gruba ayrılan elektrikli şarj istasyonları, tüm araç tiplerine uyum sağlayacak niteliklere sahip olup, dilenen miktarda enerji depolayabilme avantajı sağlamaktadır. Lisans sahibi işletmelerin dilenen lokasyona bu istasyonları kurma, hizmete açma, işletme yetkisine sahip olduğu gibi hizmet fiyatlandırmaları da EPDK’nın belirlediği kW birim üzerinden değerlendirilmektedir. Şarj İstasyonu Fiyatları ünitelerin performansına ve modeline göre değişkenlik göstermektedir.

AC ev tipi üniteler portatif sisteme sahip donanımlar olduğu için daha ekonomik, DC şarj istasyonları, hızlı ve aynı anda birden fazla aracı şarj edebilecek güç ve performansa sahip olmaları açısından maliyetli istasyonlardır. Şarj İstasyonu Fiyatları üretici firmalara göre değişkenlik göstermektedir. Hızla yaygınlaştırılması amaçlanan DC istasyonlar, beklentileri karşılamak ve mağduriyetleri gidermek adına işletmeler tarafından en çok tercih ve talep edilen sistemler arasında yer almaktadır. Alternatif enerji sistemlerine uyumluluğu açısından maliyetini kısa sürede amorte eden, solar sistemle kendi elektriğini kendi üreterek depolayabilen bu istasyonlar, bu sayede düşük maliyetle yüksek kazanç elde etme fırsatı sunmaktadır.

Son teknoloji, yeni nesil ASPOWER DC hızlı elektrikli şarj istasyonlarımız, uzaktan takip ve yönetme yazılımlarına sahip olup, her araca uyumlu performansları ile de güvenlidir. Uygun fiyat, kaliteli hizmet ve yılların güç kaynakları imalat alt yapısının kazandırdığı profesyonellik ile işletmelerin elektrikli şarj istasyonları ihtiyacını karşılıyor, yerli üretim ayrıcalığımızla da sektörün nabzını tutuyoruz.

Elektrikli araçlar gitgide yaygınlaşmakta. Hayatın birçok alanında birçok avantajlı sebeple elektrikli araç şarj istasyonları gerekli bir zorunluluk haline geldi.