Hızlı şarj istasyonları

Hızlı şarj istasyonları

Teknolojinin otomotiv sektörüne kazandırdığı yeniliklerden biri de elektrikli araç ve yakıt ihtiyacını karşılayacak Şarj İstasyonları dır. İçten yanmalı motorları geride bırakacak, elektrik enerjisinin hareket enerjisine çevrilmesi ile hareket eden bu yeni nesil otomobiller, fosil yakıt kullanılmadığı için hem daha çevreci, hem daha ekonomik, hem de daha sessiz sürüş deneyimi yaşatmaktadır.

Bilindiği üzere yakıt olarak elektrik enerjisini kullanan ve bünyesinde bulunan bataryalara depolanan bu enerji ile hareketini devam ettiren elektrikli araçlar, yakıt depolayabilmek için Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ünitelerinden yardım almaktadır.

Bireysel kullanımlar için garaj yada otoparklara kurduğumuz AC gerilimli şarj istasyonu, yavaş şarj nitelikleri ile bireysel kullanım için uygundur. Kendisine ait soket ve kablo kullanılarak, 2 - 6 saat aralığında, ünitenin performansına göre şarj işlemi yapmaktadır.

Tip 1-2-3  soket girişlerine sahip Hızlı Şarj İstasyonları alternatiflerimiz ise DC (doğru akım) prensibi ile çalışmakta ve şebekeden gelen AC akımı istasyon içinde DC gerilime evrilerek bataryaya iletmektedir. 20-30 dakika arası hızlı batarya dolumu sağlamasından ötürü akaryakıt istasyonları, otoyol, eğlence merkezleri gibi açık alan lokasyonlarda, ticari amaçlı kullanılan bu istasyonlarımız, avrupa standartlarında ve %100 yerli üretimdir.

Güç paylaşım nitelikleri ie de aynı anda iki aracı şarj edebilme kapasitesini de bünyesinde barındıran Şarj İstasyonları şarj süresi de batarya kapasitesi, DC gerilim hızı ve istasyonların performansına göre değişkenlik göstermektedir. DC hızlı şarj ünitelerinin en yoğun kurulumu olduğu İstanbul’da akaryakıta nazaran oldukça ekonomik olan elektrikli yakıtlar, AC - DC soket alternatiflerine ve dakika yada kW üzerinden harcanan enerji miktarına göre ücrete tabi tutulmakta, akaryakıta nazaran düşük yakıtla, daha uzun yol kat etme avantajı sağlamaktadır.

Proje, alt yapı, kurulum, bakım ve takip aşamalarını yürüttüğümüz Şarj İstasyonları, şebeke elektriğine direk olarak bağlanarak kullanıma açılmaktadır. İstasyonların, yaygınlaştırılmasını teşvik amaçlı, toplu taleplerde özel indirim ve uygun fiyat avantajı sağladığımız kurulumlarımızda, alternatif yenilenebilir enerji sistemleri de kullanılabilmektedir. Tedarikçi bir elektrik üretim şirketi ile yapılacak anlaşma doğrultusunda kullanılmaya başlayan istasyonlarımızdan, dilenen zaman aralığında, dinlenen miktarda dolum yapılabilmekte, sistem üzerinden ihtiyaç miktarı kadar şarj işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Güneş ve rüzgar panelleri vasıtası ile alternatif enerji kaynağı üreterek daha ekonomik ve verimli hale getirebilme avantajını da bünyesinde barındıran  istasyonlarımız, hem enerji üretme hem de enerji iletme kabiliyetleri ile sektörün en kaliteli üniteleri arasında yer almaktadır.

Hızlı Şarj İstasyonları Türkiye genelinde 2.600 noktada bulunmakta olup, 600 lokasyonu İstanbul sınırları içerisindedir. Bizlerde bu sayının Türkiye geneline eşit dağılması, elektrikli istasyonların her lokasyonda kolay ulaşılabilir olması ve yaygınlaştırılması için çalışıyor, sadece yurt içi değil aynı zamanda yurt dışından da hizmet veriyoruz.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu kurulum ve proje aşamalarında, kesintisiz güç kaynakları alanında edindiğimiz tecrübe ve kaliteli alt yapının gücüne inanarak, alanının en iyisi olduğuna inanıyor, mühendislerimiz ve AR-GE çalışmalarımız ile her geçen gün bir yeniliğe daha imza atıyoruz.

Araç içi navigasyon sistemleri, İOS, Android uygulamalarından şarj istasyon haritalarına ulaşarak en yakın lokasyonu tespit edebilme gibi de ekstra avantajlarda sağlayan Hızlı Şarj İstasyonları aynı zamanda tüm elektrikli araç modellerine uyumlu soket ve şarj kapasiteleri ile de her durumda ve her koşulda ihtiyaçları karşılamaktadır.

50 kW ile 450 kW arasında değişen hızlı şarj istasyon alternatiflerimiz ile tanışmak, performans değerlendirmesi yapmak, size ve beklentilerinize en uygun ünite çeşidine sahip olmak için ASPOWER kapısını çalabilir, güvenilir ve kaliteli hizmetle tanışabilirsiniz.

Hızlı Şarj istasyonu Fiyatları

Otomotiv sektörünün yeni ve gözde otomobillerinden olan elektrikli araçlara rağbet her geçen gün artmakta, Hızlı Şarj İstasyonu Fiyatları araştırma konusu olmaktadır.

Fosil yakıt kullanmadan, Elektrik enerjinin, hareket enerjisine dönüşmesi ile hareket eden bu araçların bataryası, elektrikli şarj istasyonları ile beslenmektedir. Yıllardır uluslararası standartlarda üretimini gerçekleştirdiğimiz kesintisiz güç kaynakları hizmetlerimize, bir yenisini daha eklediğimiz Elektrikli Şarj İstasyonları ile gelişime ve yeniliğe ayak uyduruyor, elektrikli araçların şarj istasyon lokasyonlarının daha ulaşılabilir olmasını hedefliyoruz.

%100 yerli üretim şarj istasyonlarımız, alternatif soket çeşitleri ile her araca uyumlu, DC şarj özellikleri ile daha hızlı dolum yapabilme kalitesine sahiptir. Eş zamanlı güç paylaşımı, 50 kW kadar yüksek hızlı şarj özellikleri, temassız ödeme ile android  uyumlu lokasyon özelliğine sahip ünitelerimiz, en uygun Şarj İstasyon Fiyatları ile de ulaşılabilir. Alternatif enerji kaynakları (güneş ve rüzgar enerjisi) ile uyumlu olması düşük maliyete, yüksek performanslı enerji kullanımına imkan tanıdığı gibi, mevcut kaynakların tüketiminde de tasarruf yapma avantajı sağlamaktadır.

İstasyonlarımız, elektrik kaynağı bulunan tüm lokasyonlara kolaylıkla kurulabilmekte olup, servis ve destek hizmetlerimizle periyodik bakım ve takip garantimiz altındadır. Türkiye’nin dört bir yanına uzanan hizmet ağımız, en ücra yerlerde dahi, ihtiyaç anında kolaylıkla ulaşılabilecek şarj istasyonları bulabilme adına daha da genişliyor, Şarj İstasyonu Fiyatları ile de sektörün yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz. Özellikle dış lokasyonlarda ticari amaçlı kullanılan, yüksek performanslı DC donanımlı ünitelerimiz,bünyesindeki dönüştürücüler vasıtası ile şebekeden gelen AC güç birimini DC akımına dönüştürerek araç bataryasına iletmesi açısından güvenli ve hızlı şarj imkanı sağlıyor, araç sahiplerine konforlu araç kullanmanın kapılarını aralıyor.

Yeni nesil, çevreci 50 kW AS EVC - 450 kW AS EVC periyotlarına sahip istasyonlarımızın tüm alt yapı danışmanlığı, kurulum, bakım ve çözümlerinin portföylüğünü büyük bir titizlikle üstleniyor, kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara en uygun Şarj İstasyonu Fiyatları çözümleri sunuyoruz.

Tecrübemiz ve kaliteli firma profilimiz teminatımızdır. İhtiyacınız olan elektrikli araç şarj istasyonu için her türlü destek, yerinde değerlendirme, kurulum ve alternatif kaynak talepleriniz için bizimle iletişime geçebilir, Şarj İstasyonu ile tanışabilir, yeni nesil güç kaynaklarının farkını markamızla fark edebilirsiniz.

Hızlı Şarj istasyonu Türleri

Sektöre yeni katılan elektrikli araçlar ve yakıt için destek aldıkları elektrikli şarj istasyonları AC ve DC gerilimli üniteler olarak iki sınıfa ayrılmaktadır. DC akım, Şarj İstasyonu arasında yer alırken, AC akım, genellikle ev tipi şarj ünitelerinde bulunmaktadır. Tamamen sistem içerisindeki elektriğin dönüştürme kapasitesi ile alakalı olan bu sınıflandırmalarda, AC; şebekeden gelen  elektriği dönüştürmeden direk araca iletmekte ve araç bataryası bu dönüşümü gerçekleştirerek akımı DC olarak bünyesine dahil etmektedir.

DC istasyonlarda ise bu kural tamamen ünitenin içerisinde evrildikten sonra araç içerisine gönderilmekte, bu sebeple de daha hızlı şarj etme imkanı doğurduğu gibi, aracın ve dolayısı ile de bataryanın ihtiyacı olan doğru akımı güvenle depolama imkanı da sağlamış olmaktadır.

ASPOWER olarak bizlerde, yerli katkı oranı %94 olan, avrupa standartları formunda, yeni nesil Şarj İstasyonu kurulum ve bakım hizmetlerimiz ile Türkiye’nin dört bir yanına elektrikli şarj istasyonlarını götürmeyi amaçlıyor, aynı zamanda solar sistem alternatif kaynaklara uyumlu istasyonlarımız ile de daha verimli ve ekonomik istasyonlar kurmayı hedefliyoruz.

Tecrübeli firma alt yapımız, yıllardır kesintisiz güç kaynakları kulvarına kazandırdığımız ASPOWER ismini bir adım daha ileri taşıyarak, elektrikli şarj istasyonlarında da yer etmeyi amaçlıyor, bu koşulda atılması gereken tüm adımları titizlikle atmaya devam ediyor.

3 Adet AC akım modu bulunup, batarya tarafından ihtiyaç duyulan DC akımına dönüştürülerek şarj işlemi yapılmaktadır. Fakat mod 4 istasyon içerisinden DC akıma dönüştürülerek çıktığı için direk hızlı şarj imkanı sunmaktadır.

Şebekeden AC olarak gelen akım, istasyonda DC gerilime evrilerek araç bataryasına ulaştığı için DC akımlı şarj daha hızlı dolum sağlamaktadır.

AC akımlı enerji DC gerilimine batarya tarafından çevrildiği için daha yavaş şarj olanağı sunmakta ve daha çok bireysel ev tipi ünitelerde kullanılmaktadır.

Otoyol, eğlence merkezleri ve dinlenme tesisi gibi yoğun lokasyonlarda, hızlı şarj imkanı sağlamasından ötürü DC soketli şarj istasyonları kullanılmaktadır.

DC şarj istasyonları, ana kaynaktan gelen AC akım enerjiyi, aracın ihtiyacı olan DC akıma çevirerek bataryaya gönderdiği ve bu sebeple daha hızlı şarj imkanı sağladığı için ev tipi istasyona nazaran maliyeti yüksektir.

AC şarj istasyonları genellikle ev tipi üniteler olduğu için en uygun fiyatlı istasyonlardır. Garaj, site ve otoparklarda kullanılmakta olup maliyeti en uygun sistemlerdir.

AC ve DC olarak seçeneklere ayrılan şarj istasyonları bu bağlamda da farklı tip şarj soketlerine sahiptir. CCS tip 1-2, CHAdeMO, TESLA ve GB/T soket tipi DC akıma uyumlu olup, tip1 ve tip2 de AC şarj soket sistemine sahiptir.